Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ www.daygap/gr

Σύντροφε-Συντρόφισσα


Απευθυνόμαστε,
Σε όλους αυτούς που πίστεψαν και στήριξαν το όραμα της νέας αλλαγής.
Σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ υφίσταται, όχι γενικά και αόριστα για το 'καλό' του τόπου, αλλά για τη δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας, ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, μιας οικονομίας που δεν παράγει φτώχεια, μιας πολιτικής που δίνει ελπίδα για το μέλλον.
Σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι και πρέπει να είναι ένα δημοκρατικό, σοσιαλιστικό, αριστερό, βαθιά προοδευτικό κόμμα.
Σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε τώρα και τους καλούμε να αναλάβουν την ευθύνη τους, αυτή την ευθύνη που μέχρι χθες καλούσαμε το λαό να αναλάβει, και να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το μεγάλο ηγέτη, τον οραματιστή της ουσιαστικής προόδου, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου.
Καλούμε τους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους πιστούς φίλους, τα άξια μέλη του.
Όχι τους επαγγελματίες της πολιτικής.
Όχι τους θιασώτες της τηλεδημοκρατίας.
Όχι αυτούς που μέχρι χθες μιλούσαν με στόμφο για πρόσωπα και ιδέες που αποδείχθηκε ότι, όχι μόνο δεν τα πίστευαν, αλλά ήταν και έτοιμοι να τα λοιδορήσουν.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, αυτός που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του, αυτός που μπορεί να διασφαλίσει τη νίκη. Είναι όμως, ακόμα πιο πολύ, αυτός που μπορεί να διασφαλίσει την αλλαγή του κινήματος.
Το μόνο του λάθος είναι ότι άργησε. Άργησε να μας απαλλάξει απο όλα αυτά τα βαρίδια που τώρα ανεβοκατεβαίνουν την οδό Βουκουρεστίου. Όλους αυτούς που βάλθηκαν να μας υπενθυμίσουν ότι η δημοκρατική παράταξη θα έχει πάντα καιροσκόπους. Όλους αυτούς που ήταν υπεύθυνοι
όχι μόνο για τη δεξιά στροφή του ΠΑΣΟΚ
όχι μόνο για τις αντιλαικές του πολιτικές την περίοδο 1996-2004
όχι μόνο για τα σκάνδαλα που μας εξίσωσαν με τα λαμόγια της δεξιάς,
αλλά και για την εμπέδωση στην κοινωνία μιας εικόνας για το ΠΑΣΟΚ ενός καθεστωτικού κόμματος, και όχι ενός ζωντανού, υγιούς, ριζοσπαστικού, πρωτοπόρου πολιτικού οργανισμού.
Δείτε ποιοί τον πολεμούν τώρα!
Οι αποκομμένοι-οι αποτυχημένοι- οι 'φτερό στον άνεμο'- οι τηλεδημοκράτες. Με αυτούς θα πάμε μπροστά;
Να ποιοι ευθύνονται για την ήττα! Νά ποιοί υπονόμευαν όχι μόνο τον Πρόεδρο, αλλά και το δικό μας αγώνα.
Όλοι εμείς που κοιτάμε μπροστά,
όλοι εμείς που παράγουμε πλούτο,
όλοι εμείς που νοιαζόμαστε για την ουσία της πολιτικής και όχι για πομπώδη λογύδρια και επικοινωνιακά τεχνάσματα,
όλοι εμείς που το βράδυ της Κυριακής στεναχωρηθήκαμε τόσο πολύ, που με δυσκολία μπορούσαμε να μιλήσουμε,
όλοι εμείς δεν είμαστε αυτοί που έτρεξαν για περιπάτους στο Ζάππειο, δεν είμαστε αυτοί που για μια ακόμη φορά έδειξαν να μη γνωρίζουν ότι η σιωπή είναι χρυσός, δεν είμαστε αυτοί που προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν τη λύπη μας για ίδιο όφελος, δεν είμαστε αυτοί, οι οποίοι, αν και μιλάνε για δύο ώρες ακατάπαυστα, κανείς δεν καταλαβαίνει ποιά είναι η πολιτική τους θέση.
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ θα αποτρέψουμε να γυρίσει το ΠΑΣΟΚ πίσω
θα αντισταθούμε στο να πάει το ΠΑΣΟΚ δεξιά
θα αμφισβητήσουμε αυτούς που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να νοιάζεται για τους αριθμούς και όχι για τους ανθρώπους,
θα πολεμήσουμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Ο κόσμος που μας γύρισε την πλάτη στις 16 Σεπτεμβρίου, μας αμφισβητούσε.
Αρνιόταν να μας ψηφίσει.
Όχι γιατί δεν του έκανε ο Γιώργος, αλλά γιατί δεν του έκανε το παρελθόν μας. Δεν μπορούσε να ξεχάσει τις κυβερνητικές θητείες του 1996-2004. Όλοι το ίδιο είστε, έλεγε.
Και απο την άλλη μεριά. Δείτε τα κυβερνητικά στελέχη. Μιλούσαν για τον Καραμανλή σαν να είχαν το Μεσσία για ηγέτη. Ούτε ο Γκάντι να ήταν. Ακόμη και η 'διάδοχος'.
Πότε όμως αλήθεια είδατε κάποιον απο αυτούς που τώρα έβαλαν τις πράσινες γραβάτες τους και πιάσανε στασίδι στα κανάλια να πεί μια καλή κουβέντα για τον Γιώργο. Τον έλεγαν 'Γιωργάκη' τα μπλέ παπαγαλάκια και αυτοί κάθονταν ως άλλοι Βούδες και κουνούσαν το κεφάλι.
Η αλήθεια είναι ότι του έσκαβαν τον λάκκο.
Του πριόνιζαν την καρέκλα
όχι επειδή νοιάζονται για το καλό κανενός άλλου, παρά για το καλό της δικής τους καρέκλας. Δεν δίστασαν να βάψουν μπλέ το Ρέθυμνο, προκειμένου να βουλιάξουν το ΠΑΣΟΚ σε νέες περιπέτειες.
Φίλε-Φίλη
Πάρε την τύχη στα χέρια σου
Αρνήσου να παρασυρθείς απο τις γνωστές ΔΟΛιότητες
Πολέμησαν μια ζωή τον Ανδρέα- γιατί να μην εξευτελίσουν τώρα και τον Γιώργο;
Θυμήσου τον ιστορικό τους ρόλο.
Έχεις τη δύναμη- Βρές τη δύναμη
Πριν λίγες μέρες καλούσαμε τον κόσμο να μας εμπιστευθεί,
Να κάνει τον Γιώργο Πρωθυπουργό.
Απόδειξε ότι αυτό το κάναμε όχι από ιδιοτέλεια, όχι από εξουσιομανία
όχι γιατί οι κυβερνητικές καρέκλες είναι ο αυτοσκοπός μας
Αλλά γιατί το πιστεύαμε, γιατί το πιστεύουμε ακόμα. Η ήττα ηταν πικρή. Ρώτα όμως τον εαυτό σου. Θα είχαμε νικήσει, αν ήταν κάποιος άλλος στο τιμόνι; Όχι βέβαια. Θα είχαμε διαλυθεί προ πολλού. Αυτή είναι η αλήθεια. Ας συζητήσουμε για πρώτη φορά σοβαρά ποια είναι τα αίτια της ήττας.
Θέλουμε έναν ηγέτη συνεπή, αληθινό, έντιμο. Έναν ηγέτη που δε δίστασε να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα, έναν ηγέτη που πληρώνει ακόμα και τώρα τις αμαρτίες άλλων. Δεν του πρέπει να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος.
Τον ηγέτη δεν τον κάνουν οι έδρες του πανεπιστημίου
δεν τον κάνουν οι έδρες της Β΄ Αθήνας
Τον ηγέτη τον κάνει ο λαός.
Όλοι μαζί μπροστάΜε τον Γιώργο- Με το ΠΑΣΟΚ- με την Αριστερά.Καλό μας Αγώνα
ΥΓ- το κόμμα που δεν μπορεί να διαχειρισθεί την ήττα του, δεν μπορεί και να γευτεί τη νίκη του.
ΥΓ2- αν ο σκοπός μας είναι μόνο η εκλογική νίκη, και όχι η ιδεολογική επικράτηση των θέσεων μας, ας κάνουμε Πρόεδρο τον Ψωμιάδη. Νίκες έφερε και αυτός. Αγαπημένο παιδί των δημοσκοπήσεων είναι και αυτός.
ΥΓ3- τι τους ενόχλησε άραγε στον Γιώργο; Το δίκαιο φορολογικό σύστημα; Η αναδιανομή του πλούτου; Η προστασία των ακτών και των δασών; Το ανοiχτό στον πολίτη κομμα; Ο πόλεμος στις πελατειακές σχέσεις; Σκέψου. Πάρε θέση.
Ομάδα Πρωτοβουλίας Νέων ΣοσιαλιστώνΓραμματείαΚωνσταντίνος Βερτσιώτης - ΠάτραΚωνσταντίνος Κουλαξής - ΑθήναΧρύσα Τζιστούδη - Θεσσαλονίκη
LINKS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ClickComments