Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ.
ΤΑ ΠΡΟΠΛΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ΠΑΙΔΕΙΑ , ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ Κ.Λ.Π.
ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΡΟΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

Αυτοοργανωση στο διαδικτυο

Αντιγραφη απο το ιστολογιο του Σωτήρη Κούκιου





απόσπασμα από την ομιλία του Γ.Α.Παπανδρέου σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα :

“Προχωράμε στην ουσιαστική επανίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Μια επαναθεμελίωση της Οργάνωσής μας.

Όπως και με την 3η του Σεπτέμβρη, ξεκινάμε με την αυτο-οργάνωση.

Την αυτο-οργάνωση των μελών και φίλων μας. Και καλούμε όλους τους φίλους, τα μέλη, να πάρουν πρωτοβουλία. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στο χωριό, στους χώρους εκπαίδευσης, στα Κινήματα, στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην Αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό.

Στον χώρο των τεχνών, των μικρομεσαίων, των γυναικών, των νέων.

Και το πιο σημαντικό για εμάς τους bloggers η παρακάτω πρόταση τα λέει όλα.

Στον κυβερνοχώρο, στο διαδίκτυο, στους bloggers, στα Κινήματα για το περιβάλλον.”

Νομίζω, η ώρα έφτασε για να αποκτήσουμε μια παρουσία στα δρώμενα του κινήματος, μια παρουσία όπως την εκφράζουμε μέσα από τα blog μας, με προβληματισμό για το αύριο, για το περιβάλλον, για τα κινήματα. Θα εκφραστούμε για όλα αυτά και για ακόμα περισσότερα στον προσυνεδριακό διάλογο αλλά και από το βήμα του συνεδρίου που ανήγγειλε ο πρόεδρος του Πασοκ Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Εγώ τη συνεχίζω την πρότασή του και λέω ας οργανώσουμε επιτέλους το δικό μας δίκτυο, έχω βρει και τίτλο : “εθελοντές των κοινωνικών μέσων επικοινωνίας”.

Μέσα από αυτό το δίκτυο ας αναδείξουμε ότι κοινό χαρακτηριστικό έχουμε ως κοινότητα :

α. Αλληλεγγύη

β. Ακτιβισμό

γ. Κοινωνική ισότητα

δ. Διαφορετικό επικοινωνιακό λόγο έξω από εκδοτικά συμφέροντα

ε. Μια άλλη γενιά με άλλα χαρακτηριστικά

Εγώ είμαι μαζί με αυτό το δίκτυο και συμμετέχω. Για να κάνουμε και πράξη, την συμμετοχή όλων, ισότιμα, μια σημαία για την πολιτική.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

ClickComments